Kosár
  Összesen : 0 Ft
  A termék oldalán található képek némely esetben illusztrációk, ezek a valóságban eltérhetnek.

  Airfix Aichi D3A1 Val repülőgép műanyag modell (1:72)

  Kategória: Helikopterek, repülők

  Cikkszám: 02014V

  A termék nem elérhető

  Megosztás

  Top termékek

  A második világháború kezdetét megelőző hónapokban a Japán Császári Haditengerészet vitathatatlanul a legjobban felszerelt erő volt a világon, különösen, amikor a hordozók által szállított repülőgépekről volt szó.
  A kivételes Mitsubishi Zero vadászgép mellett a japán haditengerészet rendelkezett az Aichi D3A1 "Val" merülőbombázóval is, egy rendkívül robusztus repülőgéppel, amely ideális volt a tengeri repülési műveletek szigorúságához, és amely elég mozgékony volt ahhoz, hogy megvédje magát, miután leszállította  rakományát.
  Mivel a pearl harbori támadás után a repülőgép képességei nem szívesen lepték meg a szövetséges katonai tervezőket, a Val merülő bombázó egységek jól képzett legénysége az elkövetkező hónapokban súlyos károkat mért a szövetséges hadihajókra. Hihetetlen bombázási pontossági statisztikákat tesznek közzé, amelyek megközelítették a 90 százalékos találati arányt.
  Körülbelül 129 Aichi D4A1'Val's vett részt a két Pearl Harbor-i csapástámadásban, sok repülőgépet küldtek az Oahu-sziget számos amerikai repülőterére, precíziós csapásokat használva annak biztosítására, hogy sok amerikai repülőgép megsemmisüljön, mielőtt a levegőbe kerülhetnének, így minimalizálva a "Csatahajó" támadására kijelölt repülőgépek potenciális veszteségeit.
  Sajnos a Val legénysége számára a csendes-óceáni dominancia időszaka csak néhány rövid hónapig tartott, mivel az egyre pontosabb légvédelmi tűz és a szövetséges harcosok hamarosan ezt az egykor rettegett bombázót másodlagos feladatokra és kamikaze küldetésekre csökkentették. 
  Mérete. 13,8 x 5,28 x 19,9 cm, 34 darab elemből áll.

  Egyéb tulajdonságok
  *A gyártók a termékek adatait bármikor, előzetes bejelentés nélkül megváltoztathatják. Változásért, eltérésért nem tudunk felelősséget vállalni!
  0 értékelés a Airfix Aichi D3A1 Val repülőgép műanyag modell (1:72) termékhez

  Hasonló termékek